pressinformation 2017-07-07

auran_utan-linje.png
ehnland-logga.png

Roger Jansson, VD Auran Industries

Anders Berglind, VD Ehn & Land

 

Ehn & Land och Auran Industries ingår partnerskap

Ehn & Land AB och Auran Industries AB har sedan den 1 juli ingått partnerskap och kommer framöver att verka i en gemensam organisation vad gäller försäljning, service, lager och administration.

Auran Industries är agent för japanska Sodick, världens ledande maskinleverantör för verktygsindustrin med en årlig försäljning av cirka 6 000 avancerade NC-maskiner. Företaget har allt för gnistbearbetning och i programmet finns Sänkgnistar, Trådgnistar, Höghastighetsfräsar, Formsprutor, Precisionsgnistar, Starthålsgnistar, 3D-printer mm.

Sedan drygt 65 år tillbaka är familjeföretaget Ehn & Land en av de ledande leverantörerna av högteknologiska maskiner, verktyg samt utbildning och eftermarknad till nordisk verkstadsindustri. I samarbete med de främsta tillverkarna erbjuder man ett unikt och innovativt produktsortiment inom sina konceptområden Slipning, Svarvning/Fräsning och Verktyg. I och med partnerskapet med Auran Industries adderas nu konceptområdet Gnistning till produktportföljen.

- Efterfrågan på våra helhetslösningar inom gnistning ökar. Med vår djupa kunskap inom området och produktprogrammet från Sodick tillsammans med Ehn & Lands stora organisation kan vi nu ta nästa steg i utvecklingen. Det här innebär att vi kommer närmare kunderna med ett bredare erbjudande och en stor serviceorganisation, säger Roger Jansson, vd på Auran Industries AB. 

- För oss är det här partnerskapet en perfekt matchning. Vi kommer in på ett helt nytt kundsegment samtidigt som vi kan erbjuda befintliga kunder en bredare produktportfölj. Auran Industries ligger i framkant inom gnistning och adderar kompetens och ett nytt konceptområde till Ehn & Land. Vi ser fram emot ett framgångsrikt partnerskap tillsammans med Auran Industries, kommenterar Anders Berglind, vd på Ehn & Land AB.